Aroni

Dette er den rene tørrflueserien fra Eikre-fly. Erik Eikre har testet og justert i flere år for å få frem helt spesielle stenger hvor alle detaljer er så nær perfekt som mulig for hans tørrfluefiske. Resultatet ble Aroni. Aroni er tatt fra det latinske navnet til døgnflua Ephemerella aroni, bedre kjent som Ephemerella aurivillii. Aroni/Aurivillii er også kalt Hemsedalsflua og det er altså ikke tilfeldig at stengene fikk dette navnet ettersom han selv bor og fisker i Hemsedal.

Aroni er altså beregnet for rent tørrfluefiske med lange fortommer med tynn spiss og er dermed noe mykere og dypere enn for eksempel Fluvius serien. Her er det tatt hensyn til alle små detaljer ved dette populære fisket. Blant annet lett presentasjon med liner som ikke har de tyngste klumpene, både over og underhåndskast, kroking på alle distanser og det kritiske øyeblikket der stor og sprek fisk nærmer seg håven. Aroni gir en unik følelse av kontroll og er svært effektiv ved kjøring av fisk med sin dype og jevne aksjon.

Serien leveres i 9ft klasse 4 og 5. Fargen på klingen er dyp rustbrun og i sola viser den tilnærmet samme farge som den ekte døgnflua i Hemsedal har i senter under kroppen. Leveres i oransje corduratube og sort pose merket med serie, lengde og klasse.

Aroni snellefeste + grep Aroni snellefeste Aroni print Aroni merking Aroni topp

Tekniske detaljer:

Japansk karbon, Optimum Fibre Alignment Technology (OFAT) – Sikrer optimal fiberretning i karbonmaterialet i forhold til belastningen i stanga, Titanium coated Silicone Carbide strippers, Hardchrome snake guides, Light gold reel seat with matching wood insert, High grade cork handle (AAAA).

Eikre Aroni leveres med 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil til første eier.

Del og lik oss på:
Facebook
Google+
https://www.eikre-fly.no/aroni-2/