Facile

Eikre-fly Facile består av en serie meget gode enhånds fluestenger til en svært fornuftig pris. Denne serien omfatter alt fra AFTM klasse 2 til klasse 7. Serien er spenstig, behagelig og enkel å bli vant med. Navnet Facile (latin) betyr enkel å bruke og det er nettopp de disse stengene er. Jevn aksjon, topp finish og passe spenst. Facile tilgir kastefeil på en utmerket måte. Hver enkelt stang er også tilpasset normalt bruksområde for sin klasse.

Vi mener for eksempel at en lett tørrfluestang i klasse 3 ikke skal ha samme aksjon som en stang i klasse 7. Ganske enkelt fordi de har svært forskjellige bruksområder med forskjellige typer snører og kastelengde. En stang som man ofte bruker synkesnører og tunge/store fluer vil man helst ha litt ekstra “punch” i. Denne kraften og gjerne marginalt stivere toppen egner seg derimot mindre til tynne fortommer for relativt stor ørret som tar tørt. Spesielt når fisken nærmer seg håven og avstanden blir kortere mellom stanga og fisken. Da skal det ikke mye til før en stivere topp sørger for fortomsbrudd. Og dersom en stang er beregnet for underhånds eller “spey” er en bløtere topp mindre egnet da det ofte går på bekostning av kraften man trenger for å løfte mye snøre ut av vannet. Da er det bedre at nedre halvdel av stanga er noe mykere for lettere å kunne “lade” stanga.

Facile kan kjennes relativt stiv ut på grunn av sitt spenstige material og aksjon når man tar i en av dem, men dette stemmer overhode ikke når man begynner å fiske med den. En Facile er spenstig, men likevel mye mykere enn man tror. Når man kroker og kjører fisk så er det som om stanga ikke er den samme. Masse kraft når man kaster og myk og behagelig når det skal kjøres fisk.

Selv om alle Facile enhånds stenger er tilpasset normalt bruksområde er de likevel bygd slik at de kan takle en snøreklasse opp eller ned etter hva man liker eller har behov for. En 9′ #5 kan for en fluefisker som liker myke stenger være knallbra med #6 line og for en annen som liker det raskt og kraftfullt kan den være best med #4. Facile er bygd slik vi i team Eikre-fly vil ha klassene og vil kanskje ikke stemme 100% med din oppfatning av hvordan det skal være. For relativt nye fluefiskere anbefaler vi uansett å starte med forholdsvis kortklumpet line og gjerne gå en klasse opp på linen for bedre kontroll. En lettere og mer langklumpet line kan deretter brukes når teknikken sitter godt. Vi mener i alle tilfelle det er viktig å prøve aktuelle stenger hos en av våre forhandlere før du handler. Da vet du om det passer for ditt fiske.

Facile har dyp grønn finish, mørk grønne surringer, hvit logo og sølvfargede låseringer. Leveres med mørk grønn corduratube og sort pose merket med serie, lengde og klasse.

Facile snellefeste Facile snellefeste + butt Facile print Facile print 2 Facile logo Facile del med snørefører Facile del med snakering Facile tube

Eikre-fly Facile er designet og utviklet av Erik Eikre i samarbeid med Team Eikre-fly.

Tekniske detaljer:

44 Msi karbon, Silicone Carbide strippers, Hardchrome snake guides, CNC machined, hard anodized aluminium reel seat, AAA grade cork handle.

Eikre-fly Facile leveres med 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil til første eier.

Del og lik oss på:
Facebook
Google+
https://www.eikre-fly.no/facile/