Venator stang

Venator serien er lette spesialstenger for nymfe og tørrfluefiske i elv etter for eksempel ørret og harr. Ikke bare for konkurransefiske spesielt, men for ulike fisketeknikker. Dette er stenger som er utviklet for effektivt fiske med maksimal kontroll. Her er det ikke spart på detaljer. Tvert imot. Her er det detaljene som er det viktigste. Presentasjon, rekkevidde, kontroll, følsomhet, krokingsegenskaper, kjøring av fisk og presisjon. Med disse stengene vil man kunne kjenne “alt” og ha maksimal uttelling.

Her har vi brukt all vår erfaring fra konkurransefiske til å utvikle optimale stenger for kortlinefiske, “French Style” og “high lift dry”. Venator er lette stenger til tross for sine lengder og dype, men likevel spenstige. De er ikke laget for lange kast, men man kan selvsagt bruke dem “normalt” også. Spesielt 9’6″ #4 som er en kombinasjon av nymfe og tørrfluestang.

Venator serien har en nydelig dyp og mørk brun farge på klingen, samme snellefeste som Facile og Fluvius, men med en liten fightingbutt for optimal kontroll og balanse. Og balanse er kanskje det viktigste for å få frem den “feelingen” slike stenger skal ha. En for lett snelle vil dempe noe av det lille ekstra som man er ute etter. Riktig balanse oppnås når vekten på snelle (med backing, line og fortom) er slik at balansepunktet når alt er montert ikke er foran enden på korken. Kommer det foran vil man miste litt av den følsomheten som gjør dette fisket så spesielt og utrolig moro. De fleste sneller passer godt, men ultralette er ikke å foretrekke. Det kan faktisk også bli tyngre for håndleddet å fiske med en for lett snelle en hel dag. Ikke fordi stengene er tunge, tvert imot, men fordi kombinasjonen kommer i ubalanse. Venator er tross alt fra 9’6″ til 10’3″. Men har man først fått balanse på det hele, ved for eksempel å montere på en Eikre-fly Varius, så har man et utrolig effektivt og behagelig redskap i hendene!

Dyp brun finish, mørk brune surringer, hvit logo, fightingbutt og sorte låseringer. Leveres med brun corduratube og sort pose merket med serie, lengde og klasse.

Venator snellefeste + butt Venator kork + print Venator del med snørefører Venator del med snakering + merking Venator topp Venator tube

Eikre-fly Venator er designet og utviklet av Erik Eikre i samarbeid med Team Eikre-fly.

Tekniske detaljer:

57 Msi karbon, Optimum Fibre Alignment Technology (OFAT) – Sikrer optimal fiberretning i karbonmaterialet i forhold til belastningen i stanga, Titanium coated Silicone Carbide strippers, Hardchrome snake guides, CNC machined, hard anodized aluminium reel seat, High grade cork handle (AAAA).

Eikre-fly Venator leveres med 10 års garanti mot fabrikasjonsfeil til første eier.

Del og lik oss på:
Facebook
Google+
https://www.eikre-fly.no/venator/